Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Audi RS Q3 Performance

Sportska kompaktna SUV raketa sa 367 KS ima maksimalnu brzinu od 270 km/h

Audi RS Q3 Performance
Foto: Audi
1/5
10.02.2016.
u 18:00

Performance model pokreće kultni Audijev 5-cilindrični 2,5 TFSI motor, a u odnosu na standardni RS Q3 razvija 27 konjskih snaga više

Uvijek može još jače i brže! Dokazuje to Performance izdanje ionako supersportskog RS Q3 Audijeva kompaktnog SUV-a. Pokreće ga legendarni 5-cilindrični Audijev TFSI turbobenzinac koji u Performance modelu razvija čak 367 KS (+27 KS u odnosu na RS) i 465 Nm okretnog momenta. Pogon je, dakako, quattro na sva četiri kotača, a prijenos snage se vrši putem ekspresno brzog sedamstupanjskog S-tronic mjenjača. Ovaj sportski kompaktni SUV ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,4 sekunde i dostiže maksimalnu brzinu od 270 km/h. Kombinirana NEDC potrošnja goriva je 8,6 litre na 100 km, što odgovara 203 grama CO2 po km.

Krući RS sportski ovjes u Audiju RS Q3 Performance savršeno prenosi dinamiku snažnog motora i u usporedbi sa standardnim modelom Audi Q3 spušta karoseriju za 20 milimetara. Audi kao opciju nudi RS sportski ovjes plus s kontrolom tvrdoće. Njegove značajke mogu se preko Audi drive select sustava namjestiti između postavki comfort, auto i dynamic. RS Q3 performance serijski je opremljen crvenim kočionim čeljustima s RS logotipom. Za veću diskreciju kupac može besplatno odabrati i crnu boju kočionih čeljusti. Premijera je u ožujku u Ženevi.

>> Njemački plug-in hibridni stroj kombinira benzin i struju

>> Nastavlja vožnju i ondje gdje asfalt završava

Komentara 1

Avatar mujo iz doboja
mujo iz doboja
14:34 11.02.2016.

Sportska kompaktna SUV raketa sa 367 KS ima maksimalnu brzinu od 270 km/h I troši 1,5 l ulja na 100 km...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije