Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIROVA SNAGA

Alfa 4C Spider na europsko tržište stiže tijekom ljeta

Alfa 4C Spider
Foto: Alfa Romeo
1/4
22.01.2015.
u 13:15

Dvosjed otvorena krova nudi odličan omjer snage i težine, a po litri obujma ima 136 KS

Iz Alfinih redova ove godine stiže kabriolet izvedba poželjnog modela 4C. Alfa Romeo 4C Spider premijerno je izložen na salonu u Detroitu, a vrhunske vozne osobine inspirirane utrkama kombinira s užitkom vožnje s otvorenim krovom. Ultralaka šasija, karbonska vlakna, nabrijani motor i nov centralno smješten dvostruki Akrapovičev ispušni sustav dovoljno govore. Monocoque šasija (napravljena iz jednog dijela) od karbonskih vlakana jamac je idealnog omjera težine i snage. Spider je od Coupéa samo deset kg teži. U program dijete uklapa se i okvir vjetrobranskog stakla od karbonskih vlakana te tanja i lakša bočna stakla, a Spider ima i aluminijsku zaštitu za slučaj prevrtanja.

Model 4C Spider pogoni jednak, aluminijski 1750 TBi motor od 240 KS kao i Coupé, koji ga do stotke potjera za samo 4,1 sekundu. Uparen je s Alfinim TCT prijenosom s dvostrukom spojkom, a vozaču je za podešavanje postavki vožnje na raspolaganju i već poznati Alfin DNA selektor.

Alfa Romeo 4C Spider isporučuje čak 136 konjskih snaga po litri obujma. Dvosjed s panoramskim pogledom i adrenalinskim zvukom iz ispuha potpuno se uklapa u Alfinu tradiciju izrade sportskih automobila, pa se od noviteta očekuje velik uspjeh. Razumljivo, jer inspiriran je legendarnim modelom 33 Stradale iz 1967. godine, s također centralno smještenim motorom. Alfa 4C Spider proizvodit će se u Maseratijevoj tvornici u Modeni, poznatoj (i) po ručnoj izradi automobila. Na europsko tržište Spider će stići tijekom ljeta.

>> Alfa Romeo 4C - skladno nabildan talijanski sportaš

>> Nezaboravni klasici i radikalni koncepti na izložbi Automobili i moda

Komentara 2

DU
Deleted user
22:49 22.01.2015.

nice.....potencijalno gay auto godine....osim toga nice!!

BO
boreabo
19:57 22.01.2015.

Sirova snaga ? Malo ste ga pretjerali ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije