Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MADE IN TURKEY

Aegea je nova Fiatova kompaktna limuzina

Fiat Aegea
Foto: Fiat
1/6
22.05.2015.
u 10:13

Aegea kreće u prodaju u Turskoj u studenom ove godine

Fiat je na autosalonu u Istanbulu premijerno pokazao Aegeu, koncept kompaktne limuzine. Auto je dizajniran u Fiatovu centru, a razvijen je zajedno s turskim Tofasom, u čijoj će se tvornici u Bursi i proizvoditi.

Auto je dug 4,5 metara, širok 178 cm i visok 148, s međuosovinskim razmakom od 264 cm, što, tvrde u Fiatu, nudi dovoljno prostora za pet dobro građenih putnika. Prtljažnik ima kapacitet veći od 510 litara. Dimenzije su vrlo slične sadašnjoj Fiatovoj kompaktnoj limuzini Linea, koja se također (između ostalog) proizvodi u Turskoj, a koju će, po svemu sudeći, Aegea zamijeniti.

Što se motora tiče, u ponudi su dva turbodizelaša Multijet II i dva benzinca od 95 do 120 konjskih snaga, koje je moguće kombinirati s ručnim i automatskim mjenjačem. Automobil je u unutrašnjosti opremljen sustavom Uconnect s dodirnim zaslonom od 5 inča.

Aegea kreće u prodaju u Turskoj u studenom ove godine, a postupno će doći u više od 40 zemalja u Europi, Africi i na Srednjem istoku. Koncept izgleda dosta realistično pa nas neće iznenaditi ako se verzija za serijsku proizvodnju ne bude previše razlikovala od onoga što vidite na fotografijama.

>> Novi član retro obitelji stigao u Hrvatsku

>> Gdje zapne dizajn, pomažu praktičnost i prostranost

Komentara 5

MK
marcel.kocan
11:53 22.05.2015.

zapravo chrysler 200 / dodge dart preimenovan u fiata, a dodge dart je inače od lošijih auta u tom segmentu čak i u americi

SE
Secli
12:16 22.05.2015.

Inačica dodge dartsa je fiat viaggio koji se na stranim tržištima prodaje vec godinama

PU
pulizg
19:37 22.05.2015.

ovaj sa slike cca 250 000 kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije