Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA U PARIZU

Adam S sa 150 KS nova je Opelova sportska zvijezda

Opel Adam S
Foto: Opel
1/4
23.09.2014.
u 18:00

Uz novu Corsu, Opel će u Parizu pokazati i malu jurilicu

Adam S nova je Opelova sportska zvijezda. Mala jurilica iz 1,4-litrenog turbo Ecotec motora ponudit će 150 konjskih snaga, a premijerno će se javnosti predstaviti od 4. do 19. listopada, na pariškom salonu automobila. Karakterizira ga elegantan dizajn, ali i živahan pogonski sustav te prirodno brojne mogućnosti individualizacije.

Donji dio prednjeg spojlera, bočni pragovi, prošireni stražnji odbojnik u koji se smjestila upadljiva ispušna cijev, stražnji spojler karakteristike su vanjskog izgleda ovog snažnog sportaša. Moguće je birati između deset boja karoserije i četiri dodatne kombinacije krova, pri čemu je dizajn krova Red ‘n‘ Roll rezerviran isključivo za Adam S.

Vozači koji vole sportskiju vožnju – osim potentnog turbaka – cijenit će i posebno ugođeno sportsko podvozje i OPC sustav za kočenje. Sve to trebalo bi Adamu S jamčiti superiorno držanje podloge. Moći će ga se naručiti od studenog, a u prodajnim salonima će se naći početkom sljedeće godine.

Opelova džepna raketa s turbopunjačem uz 150 KS i 220 Nm okretnog momenta krasi specifična izlazna snaga koja premašuje 100 KS po litri. Agregat visokih performansi s turbopunjačem utemeljen je na Adamovu postojećem četverocilindričnom 1,4 motoru, a razvijen je ekskluzivno za Adam S. Nudi 50% više snage i 70% više okretnog momenta od svojeg 1,4-litarskog atmosferskog parnjaka. U kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem Adama do stotke potjera za 8,5 sekundi i dostiže najveću brzinu veću od 200 km/h. U bogato opremljenom Adamu S 1,4 turbo motor standardno dolazi s tehnologijom Start/Stop. Prosječno troši samo 6,4 l/100 km, što odgovara 149 grama ugljikova dioksida po kilometru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije