Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Auto Show

Pravi automobilski spektakl u Zagrebu

auto show
Foto: Newspress
1/6
05.04.2016.
u 11:10

Nakon osam godina danas se za građane u 16 sati ponovo otvara Zagreb Auto Show, na kojem će se moći vidjeti 70 premijera i izlagači iz 33 države

Ukupno 70 premijera - od kojih četiri svjetske vicepremijere i 34 hrvatske premijere automobila - od danas u 16 sati mogu se vidjeti na Zagreb Auto Showu, kada se nakon dugih osam godina na Zagrebačkom Velesajmu za građane otvara najznačajniji automobilski sajam u ovom dijelu Europe.

Posljednji je još 2008. godine privukao 215.000 posjetitelja, a očekuje se da će do nedjelje 10. travnja u 14 paviljona na 70.000 četvornih metara automobile, motocikle, gospodarska vozila i prateću opremu doći vidjeti najmanje 120.000 ljudi.

U Zagreb se vraća pravi automobilski spektakl jer na Velesajmu izlaže 440 izlagača iz 33 zemlje. Dakako, automobilski noviteti će posjetiteljima biti najzanimljiviji, a među njima prednjače novi modeli povišenih “terenskih” crossover i SUV vozila, a neće nedostajati ni automobila na struju i vodik.

Ekološki Hyundai i Toyote

U Zagreb su stigle i četiri svjetske vicepremijere automobila koji su prije samo mjesec dana prvi put izloženi na najznačajnijem svjetskom autosajmu u Ženevi: Audijeva gradskog crossovera Q2, prvog Seatova SUV vozila Ateca, novog VW Tiguana i hrvatskog ponosa, modela Rimac Concept_S.

Među 34 hrvatske premijere automobila moći će se vidjeti novi Renault Scenic i Talisman (limuzinska i karavanska Grandtour verzija), Kijini noviteti Sportage (četvrta generacija upravo je stigla na naše tržište) i Optima, Toyotini ekološki modeli, nova generacija hibridnog Priusa i prvi serijski automobil na vodik Mirai. Na Hyundaijevu štandu glavna će zvijezda biti njihov prvi hibridni model Ioniq s kojim Korejci, budući da je riječ o izravnom konkurentu Toyote Prius, u cijelom svijetu očekuju velik interes. Osim Ioniqa poglede će privlačiti i nova Hyundai Elantra, i20 Active, Santa Fe te relijaški WRC i20.

Suzuki predstavlja Baleno, a prostor Mercedes-Benza krasit će nova generacija Mercedes E-Klase i atraktivni sportski model S 500 cabrio, dok će poglede na Fordovu štandu privlačiti nova generacija američke ikone Mustanga, prvi put prilagođenog europskim kupcima.

Ulaznica 35 kuna

Sportski BMW M2 i BMW X5 te Mini Cabrio zvijezde su premium izlagača iz Bavarske, dok će vrlo zanimljivi posjetiteljima biti Infiniti Q30 te redizajnirani DS3. Nissanovi sportski modeli GT-R Nismo i 370 Z Nismo atrakcija su japanskog proizvođača, dok će drugi “japanac” Mitsubishi izložiti Outlander, hibridni Outladner PHEV, gradski model Space Star i pick-up L200.

Posebnu pozornost privući će dva konceptna automobila, Mazdina studija SUV-a Koeru i Audijev prvi električni SUV koncept e-tron quattro. Vidjet ćemo i deset premijera gospodarskih vozila.

Za građane će salon danas biti otvoren od 16 do 21 sat, u srijedu i četvrtak od 10 do 21 sat, a u petak od 10 do čak 23 sata (“dugi petak”), dok će u subotu i nedjelju posjetitelji moći razgledati salon od 9 do 21 sat. Ulaznica za jednokratni posjet iznosi 35 kuna, za učenike, studente i umirovljenike 25 kuna, a za obiteljsku ulaznicu treba se izdvojiti (2 odraslih i dvoje djece) 90 kuna. Ulaznica za stalni posjet je 110 kuna.

>>INA pripremila prave glazbene poslastice na ovogodišnjem Auto Showu

>>Nakon premijere u Ženevi Rimčev Concept_S dolazi na Zagreb Auto Show

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije