Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam grada

Brojnost posjetitelja pokazala da za auto show nema zime

Auto Show
Borna Filić/PIXSELL
12.04.2016.
u 17:00

Ima vremena da se do 2018. stanje popravi ili da se čak razmisli i o izložbi svake godine

Mjerač broja posjetitelja sa završetkom Zagreb Auto Showa zaustavio se na 141.557. Iako u pojedinim trenucima nije izgledalo da će željena brojka od 120.000 posjetitelja uopće biti dostignuta, ipak je vikend sve popravio te nadmašio i najoptimističnija očekivanja.

Nije to na razini posljednjeg Auto Showa prije osam godina, no možda bi bio nadomak da je bio taj drugi vikend. Nesumnjivo, već samim time najveći regionalni autosalon može se proglasiti uspješnim te se može zaključiti da su zagrebačkom priredbom zadovoljni i izlagači. Prodan je iznenađujući broj vozila, a pokazalo se opet kako moderna vremena ne vrijede za sve. Upadljivo je da je “otišao” jedan ozbiljan broj luksuznjaka, iako ne još na razini iz 2008.

Bilo bi i toga još više, kao i gledatelja, da su se pojavile neke renomirane marke koje su događaj ipak propustile. I Honda i Subaru i grupacija Fiat svakako bi imale što za pokazati. Kako sam bio redoviti posjetitelj zagrebačkih salona automobila čija tradicija seže još u početke prošlog stoljeća, lako sam neke stvari mogao primijetiti. Nakon što je Grad “skinuo gaće” kako bi uvoznici pristali na novi Auto Show (koji je i njima trebao), to je bilo manje-više sve što je napravljeno.

Ostalo je sve bilo na leđima izlagača. Netko je, čini se, zaboravio na sitnu pojedinost. Na mjestu velikoga šljunčanog parkirališta na zapadnoj strani sada se gradi Obrtnički centar. Ne treba elaborirati koliko je bilo teško pronaći parkirališno mjesto, no taj propust prouzročio je i nešto drugo. Iako su gužve u prometu ispred Velesajma i prije bile velike, sada je to već pomalo prelazilo granicu.

Jasno, krivac je za to i poznata rupa kod Hypo Centra u Slavonskoj koja je dodatno komplicirala situaciju. A onda i UFC spektakl u nedjelju koji je rezultirao dosad možda i najvećom koncentracijom “ljudstva i tehnike” u tom dijelu grada. Nema zime, sljedeći je Zagreb Auto Show 2018. Ima vremena da se situacija popravi. I da se razmisli o godišnjoj izložbi za koju očito ima interesa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije