Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CAPTUR U HRVATSKOJ

Urbani križanac za aktivne ljude i mlade obitelji od 101.900 kuna

renault captur (1)
Foto: .
1/3
15.05.2013.
u 13:07

Privlači razigranim dizajnom i velikim mogućnostima individualizacije, ali i ponudom prostora i praktičnošću

Crossoveri su apsolutni hit, a novi francuski predstavnik u segmentu gradskih križanaca je Renault Captur. Atraktivan dizajn i velike mogućnosti individualizacije privući će prvenstveno mlade, ali Renault računa i na obiteljske kupce. S pravom. Captur posjeduje elemente jednovolumena pa straga nudi više mjesta, a zbog uzdužno pomične stražnje klupe prtljažnik se lako može sa solidnih 377 litara povećati do 455 l.

Mnogo pretinaca - između kojih se izdvaja 11 litara duboka ladica umjesto pretinca za rukavice - osigurava praktičnost, a zbog podignutog težišta Captur u odnosu na Clio u vozačkom smislu nije puno izgubio. Nudi idealan kompromis udobnosti i zadovoljstva u vožnji. Captur je 17 cm odignut od tla pa mu silazak s asfalta ne predstavlja problem, a uspornike prolazi kao od šale. U ponudi je samo s prednjim pogonom.

Renault Captur nudi se uz tri motora. Početni je 0,9-litreni turbobenzinac (TCe) sa 90 KS i start/stop sustavom. Karoseriju od 1100 kg pokreće vrlo dobro, čak i na autocesti. I tijekom dinamičnije vožnje može se računati na potrošnju manju od 9 l/100 km, dok u svakodnevnoj vožnji može trošiti ispod 6 l/100 km. Cijena mu uz 10.000 kuna popusta pri lansiranju kreće od 101.900 kuna, ali za opremu bez klima-uređaja, dok dobro opremljeni model stoji 109.900 kuna. Dizelaš je poznati 1,5 dCi sa 90 KS koji u vožnji djeluje uvjerljivije, a niska potrošnja je glavni adut. Košta od 116.900 kn. Treća opcija je 1,2 TCe sa 120 KS i automatskim mjenjačem s dvije spojke. Vrlo sofisticiran i uglađen model stoji od 124.900 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije