Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupuju se rabljeni

Tržište auta - važno je da malo troše i da imaju najviše 3 godine

auti,parkiralište,portal
Davor Puklavec/PIXSELL
31.01.2013.
u 22:30

Danak krizi – kupci se opreznije zadužuju pa je prodaja novih automobila pala 24,5 posto

Pad prodaje novih automobila od 24,5 posto u prošloj godini rezultirao je većom potražnjom za rabljenim automobilima. Iako službenih podataka nema jer se takve statistike ne vode, prema rezultatima prodaje Tehničko-remontnog centra Zagreb (TRCZ), jednog od najvećih prodavača rabljenih automobila u Hrvatskoj, polovni su auti sve traženiji. U posljednja tri mjeseca 2012. prodano je 470 automobila, što je rast od 7,2% u odnosu na isto razdoblje 2011., čime je dosegnut rezultat iz 2009. godine.

Najviše se traže manja vozila koja imaju manju potrošnju goriva i čije je održavanje jeftinije, od jedne do tri godine starosti i do cijene od 10.000 eura. Vrlo su tražena i vozila do jedne godine starosti koja su kao nova, a 20-30% povoljnija.

– Lanjska prodaja nam je na razini 2011. Najtraženiji su manji auti koji malo troše po cijeni od 5000 do 6000 eura. Naša najveća prednost u odnosu na prodavače novih automobila jest što nudimo dobre automobile uz sve oblike financiranja poput kredita, leasinga i kartica po bitno prihvatljivijoj cijeni – kaže trgovac rabljenim autima Damir Horvat, vlasnik salona rabljenih auta Horvat automobili.

Izgleda da se građani u krizi opreznije zadužuju za kupnju automobila.

– Kupci su svjesni vremena u kojem živimo i odlučuju se na financijski optimalnu kupnju auta, odnosno za rabljeni auto koji nije jako star i za koji se daje jamstvo – kaže predsjednik uprave TRCZ-a Stipe Miličević.

>> Vladine akcije dovele do potpunog kolapsa tržišta automobila

Komentara 4

JO
josmalopanestalo
14:08 03.02.2013.

dobra je fora naše vlade, domaču autoindustriju štite od uvoza kaj nebi trebalo a poljoprivredu i ostalo ne štite a trebali bi, od uvoza hrane, odjeće i svega drugog

AA
aabbcc
07:59 01.02.2013.

. Neka smo cekali 3-6 mjeseci da se auto napravi a danas nova cekaju i po 2-3 godine da ih neko kupi. Najisplatnije je kupovati ta nova a stara 2-3 godine, jer po pravilu se prodaju u Evropi i do 30 % ispod cijene .

PA
padobranacn
11:08 01.02.2013.

A mene zanima konkretno kad ce se ukinuti carine na uvoz polovnih i novih automobila iz zemalja EU.. o tome nitko nista,, ali bitno da smo uskladili sve zakone po pitanju davanja drzavi i raznihm nametima,, ali kad ce obicni gradani koji zive i rade od one jadne male place imati nekakve olaksice o tome se zasad nista ne govori..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije