Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova izvedba

Trovratna, sportska Kia Pro_Cee'd inzistira na izazovima

'kiapro_ceed_nnn_aut_130912'
Foto: KIA
1/3
21.09.2012.
u 09:00

Dinamičniji izgled privlačit će mlađe kupce koji više vole atraktivnost nego praktičnost koju nudi model s pet vrata i SW

Agresivan i sportski izgled, baš kako je i najavljivano, karakterizira novi Pro_ Cee'd, trovratnu verziju Kijina kompakta. Svjetsku premijeru imat će na Salonu automobila u Parizu 27. rujna. Za dinamičan izgled zaslužan je dizajner Peter Schreyer, najveća zvijezda korejske marke, koji je preporodio Kiju.

– Ovaj automobil utjelovljuje emociju i energiju. Jednostavno ga želite voziti, a ne samo ga posjedovati – izjavio je Peter Schreyer, šef dizajna Kije.

Njemački dizajner upravo je oblikovao prethodnika, prvu generaciju Pro Cee'da, koji još i danas, pet godina kasnije izgleda atraktivno.

Trovratna verzija je za one kojima je izgled važniji od praktičnosti jer sigurno su peterovratna izvedba (koja je također vrlo atraktivna) i karavanska inačica praktičnije, ali Pro Cee'd je dinamičniji i privlačniji, osobito mlađim vozačima.

Za razliku od Cee'da trovratni je model dobio potpuno novi bočni profil i stražnji kraj s naglašenim blatobranima. Promijenjena su i svjetla, a razlike u interijeru  prvenstveno se odnose na drugačije materijale.

Kia nije objavila koji će se pogonski agregati ugrađivati u Pro_Cee'd. Najvjerojatnije, barem za sada, tu neće biti novosti pa se očekuje da će motori biti istovjetni kao u Cee'du i Cee'd SW-u. To znači da bi početni motor trebao biti 1,4-litreni benzinac sa 100 konjskih snaga. Drugi benzinski motor je 1,6-litreni sa 135 KS, a u ponudi su još i dva dizelaša – 1,4-litreni motor sa 90 i 1,6-litreni motor sa 110 i 128 konjskih snaga.

Na tržište bi Kia Pro_Cee'd trebala stići u proljeće iduće godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije