Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŠTEDA

Kako do Austrije kroz Sloveniju bez vinjete za samo 15 minuta dulje!

'26.04.2012., Ljubljana, Slovenija - Vinjeta za osobno vozilo, automobil. Ilustracija. Photo: Anze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL'
'Anze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL'
30.10.2012.
u 16:43

Od Zagreba do Macelja štedite još 21 kn ako izađete i uđete u Zaboku, odnosno Krapini

Avantura starom cestom po Sloveniji, od graničnog prijelaza na Macelju do Šentilja, može uštedjeti vašem budžetu čak 114 kuna, uz "žrtvu" od samo 15 minuta duljeg boravka u automobilu.

Kako ne vozite autocestom, vaš će automobil manje trošiti, pa se i tu skupi koja kuna. Uz to, možete štedjeti i vozeći se po Hrvatskoj prema Austriji. Izađete li i vratite se dva puta s autoceste od Zagreba do Macelja, i to na ulazima u Zaboku i Krapini (gubite ukupno četiri minute) uštedjet ćete još 21 kunu. Da rezimiramo, od Zagreba do Šentilja i ulaska u Austriju vozit ćete se 20 minuta više, ali i uštedjeti 135 kuna!

Oni koji ovom dionicom kroz Sloveniju idu prvi put mogli bi biti itekako zbunjeni. Naši susjedi zakomplicirali su put nejasnim prometnim oznakama. Nakon što siđete na drugom izlasku za Videm, što je 11,3 kilometra nakon granice, nekoliko puta znakovi će vas voditi za Maribor, odnosno Austriju, no to je put za autocestu, a u problemima ste ako završite tamo bez vinjete. Važno je držati se državne ceste, na tri mjesta ne nasjesti na "štos".

Na rotorima treba ići za Ptuj, odnosno Starše, Zlatoličje. Nakon ulaska u Maribor nemojte skrenuti desno za Austriju nego nastavite prema centru do velikoga križanja između Baumaxa i Mercatora pa skrenuti desno. Veliki rotor kraj Pesnice izbjegavate vožnjom kroz Sp. Kungotu.

Komentara 45

MO
moroder
19:45 30.10.2012.

Ima li kakvih naznaka kad će se početi graditi most preko Slovenije?

MI
microlion
17:26 30.10.2012.

Mislim, da je to s jednog portala, koji djeluje već par godina, a tamo su na raspolaganju i slike.

BR
BratCroat
17:06 30.10.2012.

Ovaj tko je to pisao nije vozio u skladu sa prometnim pravilima, jer je po lokalnim cestama promet ogranićen na brzinu 50 km/h. Slovenski policajci rado kontroliraju promet radarima, pa če na kraju avantura koštati više od vinjete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije