Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završio rutu

Električni automobil Tesla stigao u Smiljan

tesla motor s (1)
Foto: .
1/3
06.09.2013.
u 13:09

Tesla Model S prešao je preko 700 km dug put od Münchena do Smiljana i pri tom je položio test u kojem bi jednim punjenjem struje trebao prijeći 400 kilometara

U Memorijalnom centru Nikola Tesla predstavljena je prva limuzina na struju američke tvrtke Tesla motors. Tesla Model S prešao je preko 700 km dug put od Münchena do Smiljana i pri tom je položio test u kojem bi jednim punjenjem struje trebao prijeći 400 kilometara, a posjetio je i još neke hrvatske destinacije: Opatiju, Senj i Plitvička Jezera – kazao je glasnogovornik vanjske korporativne komunikacije u ADAC Christian Burić koji je limuzinu nakon dugog putovanja parkirao pokraj rodne kuće velikog znanstvenika Nikole Tesle.

Zajednički je to projekt Hrvatske turističke zajednice i Njemačkog autokluba ADAC. Cilj projekta je predstaviti Hrvatsku kao idealnu turističku destinaciju njemačkim turistima jer Hrvatska je prometnom infrastrukturom i udaljenošću zaista dostupna njemačkom tržištu – kazala je direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić. Ovo je svojevrstan preokret u promociji Hrvatskog turizma, posebno kontinentalnog za kojeg Hrvatska turistička zajednica priprema realizaciju mnogih projekata koji će poboljšati promociju i položaj kontinentalnih turističkih destinacija i njihovih ključnih atrakcija, kao što su Plitvička jezera i Memorijalni centar Nikola Tesla.

Mogućnosti Like kao regije, ističe Matešić, nisu u potpunosti iskorištene te još uvijek ima mnogo prostora za napredak. Tome svjedoči i činjenica da je Tesla poznat i poštovan u cijelom svijetu, Nacionalni park Plitvička jezera hrvatski je brand i nedavno je dočekao svog milijuntog posjetitelja, dok samo 70-ak km udaljen od Plitvica, Memorijalni centar Nikola Tesla godišnje posjeti tek 20 000 posjetitelja. Stoga, ključnu ulogu u provođenju strateških ciljeva Hrvatske turističke zajednice i razvoju kontinentalnog turizma Matešić vidi u međusobnoj suradnji javnog i privatnog sektora, destinacijskog menadžmenta te županijske i gradskih turističkih zajednica koje su ipak nositelji turističkog razvoja regije, dok će Hrvatska turistička zajednica i dalje poticati svaki kvalitetan projekt i raditi na nacionalnoj promociji Hrvatske.

>> 'Tesla Model S je najbolji automobil koji smo ikada vidjeli'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije