Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobične kombinacije

BMW najavljuje monovolumen, a Peugeot superautomobil

pariški autosalon (1)
Foto: REUTERS/PIXSELL
1/3
02.10.2012.
u 11:33

BMW-ov kompaktni jednovolumen dolazi s prednjim pogonom, a Peugeot je pokazao i crossover 2008

Konceptni automobili uvijek zauzimaju važno mjesto na izložbenim prostorima većih salona. Neki od njih su predserijski, ali praktički gotovi automobili spremni za skoro lansiranje na tržište, a drugi pak sugeriraju u kojem smjeru proizvođači razvijaju tehnologiju i pokazuju dizajnerske smjernice budućih serijskih modela. Tako je BMW u Parizu predstavio Active Tourer, kompaktni monovolumen duljine 4,35 i visine 1,56 metara, koji bi se na tržištu trebao pojaviti u proljeće 2014. godine. To je ujedno i prvi BMW s prednjim pogonom, a osim benzinaca i dizelaša, pokretat će ga i hibridni sustav.

>> Među više od 100 premijera u Parizu i VW Golf VII

Kompaktni crossoveri

Atraktivan mali konceptni Peugeotov crossover 2008 zapravo je podignuta i malo izdužena verzija modela 208. Dug je 414 centimetara. Mladenačkim izgledom konkurirat će Nissan Jukeu, Mini Coutrymanu, Suzukiju SX4... A Suzuki je također predstavio svojevrsnog nasljednika modela SX4, S-Cross Concept. Taj je koncept dug 431 cm (čak 20 cm dulji od SX4), a na tržište bi trebao stići 2013. godine.

Struja i dalje u modi

Dakako, i dalje su u modi ekološki modeli pokretani strujom. Smart je predstavio koncept ForStars. To je mališan dug svega 3,55 m, a pokreće ga Brabusov elektromotor sa 80 KS. Infiniti, luksuzni brend japanskog Nissana, predstavio je svoj prvi električni automobil. Studiju pokreće elektromotor snage 134 konja.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar commentator
commentator
12:15 02.10.2012.

Mora se priznat da onaj pežotov na središnjoj fotografiji jma origialan dizajn (usput meni bi bio dovoljan onaj elektromotor od 80 konja.)

Avatar flegmatik
flegmatik
11:59 04.10.2012.

Pa 80% vozaca BMW-a ionako ne zna da im se pogon prenosi na zadnje kotace. Ovo je BMW-ov dobar potez!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije