Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u Hrvatsko

Aston Martin kraći od tri metra za 355.751 kunu

aston (1)
Foto: aston martin
1/7
27.01.2011.
u 22:45

Radi se o luksuznoj verziji Toyote iQ, automobila manjeg od tri metra koji može prevesti tri odrasle osobe i jedno dijete

Unatoč napisima i glasinama da će Spectator grupa, zastupnik Aston Martina za Hrvatsku i zemlje u regiji, nakon gubitka zastupstva megajahti engleskog proizvođača Sunseeker izgubiti i zastupstvo nad luksuznim engleskim proizvođačem automobila, to se neće dogoditi. Štoviše, idući će tjedan u svom zagrebačkom salonu upriličiti pretpremijeru prvog gradskog modela Aston Martina – Cygnet.

Radi se o luksuznoj verziji Toyote iQ, automobila manjeg od tri metra koji može prevesti tri odrasle osobe i jedno dijete. Cygnet, što u prijevodu s engleskog znači "mladi labud", nudit će se kao dvosjed i četverosjed. U ponudi je samo jedan motor, dobro poznati Toyotin 1,33-litreni benzinac od 98 KS. Uparen je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem sa stop/start sustavom ili automatskim CVT mjenjačem.

Dok Toyota iQ uz istu motorizaciju stoji 143.000 kuna, Cygnet je 355.751 kuna. Osim značke Aston Martina koja je nedvojbeno statusni simbol, za razliku od japanskog izvornika, dobivaju se i aluminijski dijelovi kokpita, devet zračnih jastuka, sjedala presvučena alcantarom, otključavanje i pokretanje automobila bez ključa, grijanje prednjih sjedala i automatski klima-uređaj, vrhunski audiosustav, kožom presvučena unutrašnjost. I izvana je Cygnet eskluzivan – aluminijska prednja rešetka hladnjaka i dijelovi karoserije, stražnji spojler i difuzor, LED stražnja svjetla, disk kočnice na svim kotačima, sjajno stražnje staklo te posebni lakometalni naplaci koji opcijski dolaze i uz dijamantni izgled. Dakako, svaki se primjerak može i dodatno individualizirati, a već se može naručiti u Aston Martin Zagreb salonu.

– Autodivizija naše tvrtke uredno posluje. Dezinformacije nisu imale utjecaj na poslovanje. I dalje smo lider po broju prodanih luksuznih vozila u Hrvatskoj – rekao nam je direktor Aston Martin Zagreba Josip Voronjecki.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
09:23 05.02.2011.

sjedne li Bond u ovo to je kraj serijala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije