Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
atletika

Žunić prvi Hrvat koji je bacio kuglu preko 21 m

Stipe Žunić
Foto: Bernd Thissen/dpa/DPA/PIXSELL
16.03.2015.
u 00:30

– Uvjeren sam da će Stipe, možda i ove sezone, nadmašiti moj rekord na otvorenome koji iznosi 20,98 metara – rekao je Edis Elkasević

Stipe Žunić brzo se oporavio od kiksa na dvoranskom EP-u gdje je u finalu bacanja kugle bio tek sedmi i na sveučilišnom dvoranskom prvenstvu Amerike osvojio je prvo mjesto hicem od 21,11 metara. Kako nitko nikad od hrvatskih kuglača nije bacio preko 21 metar, ovo je ujedno i novi hrvatski rekord. To je trenutačno drugi rezultat u Europi te četvrti na svijetu. Rekordni hitac dogodio se u petoj seriji, a svoj vlastiti rekord iz Praga nadmašio je za 44 cm. Nanizao je svih šest hitaca bez prijestupa, a prosjek mu je bio odličnih 20,53 metra.

– Uvjeren sam da će Stipe, možda i ove sezone, nadmašiti moj rekord na otvorenome koji iznosi 20,98 metara – rekao je Edis Elkasević.

Filip Miholjević na istom natjecanju bio je 14. (18,40 m). Na zimskom bacačkom prvenstvu Europe Demir Kolarević bio je 12. u konkurenciji bacača kugle do 23 godine hicem 17,36 metara. (dm)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije