Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBRŽI ČOVJEK SVIJETA

Bolt je nezaustavljiv: Pobijedio Gatlina i osvojio zlato na 200 metara

Bolt 200m
Foto: Reuters
1/16
27.08.2015.
u 15:03

Bolt je tako došao do drugog zlata u Pekingu nakon što je slavio i na 100 metara. Ovo mu je četvrto uzastopno svjetsko zlato na 200 metara.

Usain Bolt pobijedio je Justina Gatlina i osvojio zlatnu medalju na 200 metara na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

Bolt je prije nekoliko dana Gatlina iza sebe ostavio i u utrci na 100 metara i sada je to ponovio na dvostruko dužoj dionici.

Jamajčanin je odjurio u posljednjih 50 metara utrke, a prije ulaska u cilj se udarao rukama u prsa. To ga je malo i usporilo pa je ostvario vrijeme 19.55. Gatlin je bio 19 stotinki sporiji.

Treće mjesto pripalo je Južnoafrikancu Anasu Jobodwani koji je za samo dvije tisućinke bio brži od panamskog sprintera Alonsa Edwarda. Jobodwana je trčao 19.861, a Edward 19.863.

Boltu je tako stigao do drugog zlata na SP-u, ovo mu je četvrto uzastopno svjetsko zlato na 200 metara, a ukupno ima 10 najsjajnijih odličja. Nezaustavljivi Jamajčanin je nakon utrke poručio:

- Jako sam sretan, posebno jer su ljudi govorili da ću izgubiti. To mi je dalo dodatno samopouzdanje. Nikada nisam posumnjao u pobjedu - rekao je Bolt.

>> Usain Bolt potvrdio da je i dalje najbrži čovjek na svijetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije