Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MADE IN CHINA

Pogledajte prvu atletsku stazu na svijetu koja nije okrugla

Atleska staza
Foto: Youtube/Screenshot
1/2
29.07.2014.
u 17:54

Na kraju će zbog problema s birokracijom i vlasnicima centra najveće probleme imati oni koji stazu koriste za treninge ili rekreaciju.

Kineski grad Heilongjiang vlasnik je najbizarnije atletske staze na svijetu, a sve samo zato što su vlasnici sportskog centra u kojoj se nalazi željeli ispoštivati rokove i tako izbjeći kazne koje bi im odredile vlasti nakon provođenja inspekcije. Tako su sportaši dobili pravokutnu stazu!

Zakon tu ništa ne može jer staza je staza, ne piše da mora ići u krug, kao sve ostale na svijetu, a na kraju će zbog problema s birokracijom i vlasnicima centra najveće probleme imati oni koji stazu koriste za treninge ili rekreaciju.

Mediji su brzo informirali javnost i vlasti o ovome, a i izračunali da zbog takvog oblika staze oni koji su bliže početnom rubu imaju veliku prednost pri utrkivanju, zato što kod pravokutne staze trkač kad stoji bliže krajnjem rubu mora napraviti više napora da ne izađe iz svoje staze, ali i da uspije skrenuti. Moguće je i da dođe do ozljede zglobova.

>> Opasna staza - sramotni tereni iza olimpijskog zlata S. Perković

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije