Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki problemi

Nova ozljeda može značiti kraj karijere Blanke Vlašić

Blanka Vlašić
Petar Glebov/PIXSELL
07.07.2015.
u 22:36

Problemi traju još od 2011. godine

Najbolja hrvatska visašica Blanka Vlašić otkazala je nastup na sutrašnjem mitingu Dijamante lige u Lausannei zbog ozljede, ovaj put desne Ahilove tetive.

Blanka uistinu nema sreće, nekako isto u ovo vrijeme lani je zbog ozljede otkazala nastup na EP-u u Zürichu i to u trenutku kada je već imala dva skoka preko dva metra. Ove sezone krenula je s dva druga mjesta na mitinzima Dijamantne lige u Rimu i New Yorku, s preskočenih 1,97 metara. Na svjetskoj rang-ljestvici još uvijek dijeli treće mjesto s Poljakinjom Kamilom Licwinko.

Nitko od obitelji Vlašić, ni otac Joško ni Blanka, jučer se nisu javljali na pozive. To samo znači da je situacija jako ozbiljna.

Blankini problemi s ozljedama počeli su još 2011. godine. Prvo je otkazala nastup na SP-u u Daueguu, da bi se dva dana prije puta predomislila, otišla i osvojila srebrnu medalju. Kasnije će se pokazati da je to bio njezin posljednji nastup na velikim atletskim natjecanjima na otvorenom. Redom je otkazivala EP u Helsinkiju i Olimpijske igre u Londonu 2012., SP u Moskvi 2013. te lani EP u Zürichu. Hoće li u konačnici otkazati i ovogodišnji SP u Pekingu? Ako se to dogodi, to bi mogao vrlo lako biti i kraj jedne sjajne karijere. Opet, prema nekim informacijama, odluka je Vlašićevih da će Blanka otkazati i Monte Carlo te da će se do Pekinga odmarati.

Blanka očigledno ne želi riskirati s mogućim potencijalnim ozljedama i njezina je ideja da se pokuša sačuvati i pripremiti samo za Peking.

>>Blanka Vlašić: Ne želim se preforsirati pa ući u crveno

Komentara 2

IZ
imzenjer_Zivojin_Miric
23:17 07.07.2015.

propala ko grcka

IV
IvanVrhovljan
23:53 08.07.2015.

KARIJERA PRIJE ZDRAVLJA?! Ne privlači me profesionalni sport u smislu toga da neki milimetar ili centimetar znači oštru među od karijere ili propasti (karijere) sportaša. Zar srne, psi i dr. također dobro ne skaču? Ali to čine samo onda kada im to paše u igri. A sportski profesionalizam, pa vrtnja ogromnih milijuna i reklama (u nogometu pogotovo) jeste kapitalistička nakarada, koja sa zdravljem većine ljudi (što bi bila svrha sporta) nema puno veze. Dapače, uski sportski specijalisti (npr. skijaši) imaju puno više fizičkih povreda (koljena), nego prosječni ljudi. Oni postaju "obrnuti invalidi" (F. Nietzsche): običan onvalid (npr šepavac) ima puno prosječnih sposobnosti, a samo je u jednoj invalid, a obrnuti invalidi su najbolji samo u jednoj uskoj sposobnosti zbog koje žrtvuju sve ostale svoje sposobnosti. Ne, ne bih ja htio izgledati kao suhonjava koščata štrkulja, pa i gladovati za komadić kratkotrajne slave zbog nekog centimetra razlike u skoku u vis? Malo Morgen. To je sramota od svih profesionalnih sportova i s njima povezanog karijerizma - već kod djece. Ona se identificiraju sa sve čudnijim tipovma od karijere koju žele dostići pod bilo koju cijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije