Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvoransko EP

Ivašković: Lakše je trčati pred roditeljima

Andrea Ivančević
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
09.03.2015.
u 09:30

Očekivali smo od našeg bacača kugle i medalju, ali utjeha je državni rekord

Nastupom Zvonimira Ivaškovića u polufinalu utrke na 60 metara za Hrvatsku je završeno Europsko dvoransko prvenstvo koje je od petka do nedjelje održano u Pragu. Ivašković je u polufinalnoj skupini osvojio šesto mjesto (6.71). Nije uspio nadmašiti osobni rekord 6.68 sekundi koji je postigao u kvalifikacijama.

- Možda sam malo olako shvatio ovaj polufinale. Više mi je to bila kao neka nagrada, prvi sam put u životu trčao pred toliko ljudi, njih 18.000. Do sada sam trčao u Boćarskom domu pred mamom i tatom. Start je bio odličan, ali završnica loša. Čim osjetim trkače iza leđa dolazi do nepotrebnog grča i gubim puno stotinki, a oni protutnje pored mene kao da me nema – rekao je Ivašković.

Bez obzira na to što Stipe Žunić nije osvojio medalju, nastup troje hrvatskih atletičara u Pragu je više nego zadovoljavajući. Imali smo dva finala, kao i Srbija koja je došla sa šest, te Slovenija koja je došla sa 15 atletičara. Stipe Žunić postavio je jedan, a Andrea Ivančević dva hrvatska rekorda. Srbija je ostvarila jedan (Ivana Španović u dalju – 6,98 m), a Slovenija nijedan. Od tri spomenute zemlje najuspješnija je bila Srbija s dvije medalje, jednom zlatnom (Ivana Španović) i jednom srebrnom (Asmir Kolašinac).

Kada se pak zbroje nastupi na svim velikim atletskim natjecanjima (europska i svjetka prvenstva u dvorani i na otvorenome) te Olimpijske igre, najviše osvojenih medalja ima Slovenija – ukupno 23, Hrvatska je na drugome mjestu s 20 medalja, dok je Srbija treća s 12 osvojenih medalja. Ali Hrvatska, zahvaljujući Blanki Vlašić i Sandri Perković, ima uvjerljivo najviše zlatnih medalja – čak deset. Slovenija ih ima pet, a Srbija samo dvije, i to obje s europskih dvoranskih prvenstava. Ipak smo mi bolji u atletici na otvorenom.

Po broju medalja Hrvatska bi mogla preteći Sloveniju već ove godine nakon Svjetskog prvenstva u Pekingu. Naime, ondje će Hrvatska imati nekoliko kandidata za medalje – Sandru Perković (disk), Anu Šimić, Blanku Valšić (obje skok u vis), Lisu Nemec (maraton), Stipu Žunića (kugla)... A Slovenija će teško i do jedne medalje.

>> Sandra: U Split dolazim po blagoslov, opet ću blistati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije