Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJAMANTNA LIGA

Sandra: Ganjala sam taj rekord! Blanka: Jako sam zadovoljna!

Sandra Perković i Blanka Vlašić
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
05.06.2015.
u 08:10

'Ima vremena za rekord stadiona. Imat ću ja u Rimu još puno nastupa.'

Kakvo divno atletsko večer u Rimu, na četvtom mitingu Dijamante lige. Nakon dugo vremena ponovno smo svjedočili sjajnim rezultatima hrvatskih atletičarki.

I dok je pobjeda Sandre Perković već nešto sasvim očekivano i normalno, drugo mjesto Blanke Vlašić u visu je doista veliko, ali ugodno iznenađenje. Jer, Blanka nije skakala gotovo godinu dana, a konkurencija u Rimu bila je dostojna finala svjetskog prvenstva ili olimpijskih igara. Blanka je bila druga s preskočenih 1,97 metara. Kako je tu visinu preskočila iz prvog pokušaja već smo mislili kako će i šesti put slaviti u Rimu.

Jer, Beitia i Licwinko su tu visinu preskočile iz drugog pokušja. Na visini dva metra sve su rušile dvaput. Blanka i Kamila i treći put, ali ne i uporna Beitia. Jasno, to je prvi rezultat sezone i za sada jedini skok preko dva metra.

- Jako sam zadovoljna i natjecanjem i rezultatom! Bilo je uzbudljivo i neizvjesno i drago mi je što sam se borila do kraja i izvukla 197 u prvom pokušaju. Bilo mi je posljednjih mjeseci jako bremenito, na treningu sam se borila s ozljedama i nismo još odradili sve što smo trebali. Vidjelo se to kod skokova na dva metra. Nastavljamo dalje s treninzima i vjerujem da ću do Svjetskog prvenstva u Pekingu biti potpuno spremna – rekla je Blanka, koja će sljedeći nastup imati u New Yorku, 13. lipnja.

Ana Šimić bila je peta sa preskočenih 1,94 metra. Više od plasmana Anu raduje činjenica da je konačano skočlila normu za olimpisjke igre u Riu 2016. godine.

Sandra Perković je u Rim došla s jasnim ciljevima. Osvojiti prvo mjesto i baciti rekord stadiona. U prvom je uspjela, u drugom nije pa će Bugarka Hristova i dalje biti vlasnica sa 68,90 metara. Sandra je pobijedila sa hicem 67,92 metra. Sa osam bodova učvrstila je vodstvu u disku.

- Ganjala sam taj rekord, no važnije do toga da se dobro osjećam, da sam u dobroj formi i da sam zdrava. Dobro, ima vremena za rekord stadiona. Imat ću ja u Rimu još puno nastupa – rekla je Sandra.

Druga je bila Australka Dani Samuels sa 65,47 metara, dok je treće mjesto osvojila Kubanka Yaimi Perez sa 65,30 metara. Dakle, nitko nije bio ni bizu Sandri.

Moram priznati da je bilo jako vruće. Ženski disk bio je na rasporedu dosta rano, u 18 sati kada je sunce baš dobro pržilo. Trebalo je izdržati toliko na suncu, sve smo se puno znojile – rekla je Sandra koja već danas ujutro putuje za Birmingham gdje će u nedjelju nastupiti na petom mitingu Dijamante lige.

>> Blanka Vlašić se vratila na pravi način i osvojila drugo mjesto u Rimu!

Komentara 1

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
09:37 05.06.2015.

"Ganjala sam taj rekorď" kao naslov upućuje ili da ga je oborila ili pak da ga više neće "ganjati". Dalje - "Kakvo divno atletsko večer"...."Večer" je imenica ženskog roda. Ova večer.... (jasne su misli autora i nehrvatska riječ "veče"). Pisatii o sportu ne znači pisati bilo kako. Puno to ljudi čita, pa i mladih. Loš primjer nepoznavanja hrvatskog jezika. VL nisu nekakve regionalne novine ili jugo sklepana tvorevina. Ili jesu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije