Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajan povratak

Blanka Vlašić: Ponijele su me emocije, zato sam zaplesala

Blanka Vlašić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
06.06.2015.
u 09:50

'Znam da mnogi nisu očekivali da će se Blanka vratiti na ovaj način, no ne krivim ih, ipak je dugo nije bilo u visu.'

Nisu organizatori dan prije rimskog mitinga Dijamantne lige uzalud proglasili Blanku kraljicom Golden Gala mitinga. Jer, kraljica se vratila u velikom stilu.

Peterostruka pobjednica Rima zamalo je pobijedila i šesti put. Nedostajalo joj je jako malo. Ustvari, njezinu pobjedu spriječila je njezina dobra prijateljica, Španjolka Ruth Beitia, koja je jedina iz trećeg pokušaja preskočila dva metra. No, drugo mjesto sa preskočenih 1,97 metara iz prvog pokušaja je velika stvar za nekoga tko nije nastupao gotovo godinu dana. A sve najbolje bile su u Rimu. Pazite, Blanki su u leđa gledale olimpijska pobjednica Ana Čičerova te svjetske prvakinje u dvorani (Licwinko) i na otvorenome (Školina).

Propuštat će mitinge

– Iskreno, uopće nije loše za početak. Zbog ozljede nisam ni na treninzima bila prava i to mi je nedostajalo pri skokovima na visini od dva metra. Na treninzima nismo napravili baš sve kako je bilo zamišljeno. Ali, dobro, budem li zdrava neću strahovati za plasman na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, a to natjecanje mi je glavni cilj sezone – poručila je Blanka.

Nakon što je u prvom pokušaju preskočila 1,97 metara, nakon duljeg vremena gledatelji su mogli vidjeti njezin karakteristični pobjednički ples.

– Ponijele su me emocije. Da me se krivo ne shvati, nije to bio ples za pobjedu, jer još natjecanje nije bilo gotovo – istaknula je Blanka.

Sljedeće natjecanje bit će joj 13. lipnja u New Yorku.

– Odlučili smo da nećemo ići baš na sve mitinge, zbog Blankine specifične situacije. Opet, ne možemo ne nastupati. Možda je New York daleko, ali Blanka ondje ima obvezu nastupiti jer je promotorica Adidasa – istaknuo je Joško Vlašić, Blankin otac i trener.

O preskočenih 1,97 metara, rekao je:

– Znam da mnogi nisu očekivali takav rezultat. Ne krivim ih, ipak je Blanka u posljednje vrijeme daleko od očiju javnosti. Najbolje znam što sve proživljava na treninzima. Dugačak je proces oporavka i baš zbog toga nećemo pod svaku cijenu ići na puno mitinga – zaključio je Joško Vlašić.

Sandra po novi rekord

I dok se Blanka nakon mitinga u Rimu vratila u Split, Sandra Perković i Ana Šimić otputovale su jučer u Birmingham gdje će se u nedjelju održati peti miting Dijamantne lige.

– U Englesku idem po novu pobjedu, ali ponovno i po rekord Alexander stadiona koji je sagrađen 1975. godine, a obnovljen 2000. godine za milijun funti. Za razliku od Rima, ovdje je rekord nešto kraći – 66 metara. Mislim da će vrijeme biti ugodno, ne prevruće kao u Rimu. Samo da ne pada kiša, sve ostalo bilo bi za mene odlično – rekla je Sandra Perković.

Komentara 3

DU
Deleted user
13:27 06.06.2015.

jedna od najvećih hrvatskih sportašica koja je pokorila svijet u sportskom smislu ,,, mnogima će ovdje zasmetati jer je blanka osjetila ljubav isusa krista ..... živjela ti nama , i hvala ti blanka jer pronosiš hrvatsko ime po svim dijelovima svijeta

Avatar dras32
dras32
12:19 06.06.2015.

Veliki su oni koji znaju kad je vrijeme da se povuku a ne opravdavaju se sa "nije loše" i tko je ostao iza. Bolje da si se ugledala na Janicu Kostelić.

Avatar __MAX__
__MAX__
13:25 06.06.2015.

Ova seljoberka ce zauvjek biti obiljezena podrskom "U ime obitelji" sve ostalo pada u vodu. Veliki sportisti nikad ne idu protiv malih ljudi a to nije u slucaju Blanke V.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije