Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operacija prošla dobro

Blanka operirala Ahilovu tetivu i vratila se u Split

Blanka Vlašić (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/5
02.02.2012.
u 15:57

Nakon brojnih dočeka zbog uspjeha, pa i onih kada nije bilo dobro, Blanka Vlašić u splitsku zračnu luku stigla je na štakama.

Posljednjeg dana siječnja u Göteborgu je operirala Ahilovu tetivu lijeve, odrazne, noge.

– Operacija je bila super, posebno što se ničega ne sjećam. Liječnici su zadovoljni kako je sve proteklo, napravili su sve što su planirali. Oni su naglasili da su napravili dobar posao. Sa mnom je bio fizioterapeut Ivan Porobija, gledao je operaciju, bio je pola metra udaljen. Sve mi je prepričao, kazao mi je da je ovaj način operiranja stvarno vrhunski – kazala je Blanka.

Prije operacije bila je treningu u Južnoj Africi, sve je izgledalo super...

– Bol je prisutna već pola godine, s njom sam se borila svako jutro do navečer. Kad bih preživjela trening to je bilo slavlje. I tako iz dana u dan. Stvarno je ta bol bila velika, ona je jednostavno postala dio mene. U stvari, nisam znala kako je to biti bez boli. U Južnoj Africi shvatila sam da više ne mogu, nisam mogla skakati, ništa... Kada smo odlučili da idem na operaciju, kada sam dobila savjet od liječnika da to što prije riješim jer će biti sve gore i gore, bila sam sretna. Kroz glavu mi prošlo da je napokon došao kraj toj cijelog agoniji – rekla je Blanka.

Tata Joško treninge je najavio za koji dan, ali u punom ritmu neće je biti dugo.

– Pauza će biti nekih mjesec i pol, ali zbog ovoga ću moći nastaviti skakati normalno. Da nije bilo operacije, možda više ne bih mogla ni skakati – otkrila je Blanka.

Nismo je navikli vidjeti na štakama.

– Ovo je prvi pravi danak sportu. Dobro je, dobra sam, ovo je prva slična ozljeda u deset, dvanaest godina koliko trajem. Ma, štake mogu maknuti, ali brža sam s njima. Za dva tjedna je kontrola, skidanje šavova i onda ću moći početi raditi statične vježbe. Do tada ću trenirati, ali cijela potkoljenica ne bi trebala biti aktivna – kaže Blanka, koja će u punom treningu biti za mjesec i pol.

Zbog operacije propušta dvoransku sezonu, pripreme za London malo su poremećene, ali Vlašići još uvijek sve drže pod kontrolom.

– Bilo bi lakše da sam imala dvoransku sezonu. Ne razmišljam o tome što propuštam jer operacija je bila neminovna. Uostalom, odradila sam tri mjeseca zime kako treba, i to ne može pobjeći. Nema nikakvog govora da je London na bilo kakav način ugrožen – zaključila je Blanka, sjela za upravljač svog BMW X5 i odvezla se kući.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
18:10 02.02.2012.

Želio bi zaraditi novac, ali ne želiš ići na razgovore? Želio bi slobodu ali ti je potreban stabilan prihod? Želiš ostati doma da ti ne izostane zarada? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac?Onda ti je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Što ti je potrebno: računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako ste zainteresirani pošaljite mi mail: zaradimopolako @ live.com

FO
FOISZ
20:19 02.02.2012.

Kako bi reka Gibonni: \"Samo ozdravi mi Ti\" pa će bit \"Zlatne godine\" :P

BR
broj4
08:34 03.02.2012.

da li netko zna kaj je tocno operirala? hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije