Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON RACIJE U SOUND FACTORYJU

Vodio ilegalni noćni klub pa pritvoren jer ga sumnjiče da je drugima omogućio konzumaciju droge

PU Zagrebačka
14.05.2024.
u 14:50

Istragu protiv pokrenuo je zagrebački ODO  i to nakon što je u Sound Factoryju 12. svibnja napravljena racija zbog sumnje da se u tom prostoru - uživa droga

Krešo Leboš (52), poznati DJ i vlasnik zagrebačkog noćnog kluba Sound Factory završio je u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok je  sudac istrage odbio prijedlog i da se istražni zatvor odredi njegovom suosumnjičeniku Jadranku Požunu (58), koji je pušten da se u nastavku istrage brani sa slobode. A istragu protiv njih dvojice pokrenuo je zagrebački ODO  i to nakon što je u Sound Factoryju 12. svibnja napravljena racija zbog sumnje da se u tom prostoru - uživa droga. Odnosno, da Leboš i Požun, kako se sada sumnjiče, drugim osobama omogućavaju trošenje droge

Leboš se sumnjiči  da je od neutvrđenog dana 2019. do 12. svibnja 2024. kao predsjednik Udruge za kulturu i sport mladih "Zagreb" vodio, kako kaže tužiteljstvo, neregistriranu ugostiteljsku djelatnost u noćnom klubu Sound Factory te ga se sumnjiči da je dozvolio ulazak raznim osobama  koje su prethodno od njega dobile posebne upute. Radilo se o uputama  koje su te osobe  dobivale u osobnom kontaktu s Lebošem  ili preko društvenih mreža, a to je činio iako je znao, tvrdi tužiteljstvo, da će te osobe u prostorima Sound Factoryja potom neometano moći uživati drogu.

Požun se sumnjiči da je po Leboševom nalogu i njegovim uputama radio kao zaštitar u spomenutom klubu, pri čemu je obavljao poslove nadzora i zaštitite te je preko sustava video-nadzora pratio osobe koje  su dolazile  u Sound Factory. Nakon što bi prekontrolirao tko su i kako su došli do kluba, provodio ih je unutra kroz više zatvorenih vrata. On se sumnjiči za pomaganje Lebošu u omogućavanju drugima da konzumiraju droge.

VEZANI ČLANCI: 

Zagrebačka policija  je raciju u spomenutom klubu napravila  12. svibnja i tom prigodom su u klubu zatekli 21 osobu, a kod tih osoba je nađeno  25,3 grama amfetamina, 7,8 grama  psilocibina, 8,95 grama konoplje, 1,2 grama MDMA.... Osim toga, policija je, na temelju naloga suca istrage, pretražila klub te je dodatno našla 12,7 grama konoplje, 34,3 grama  amfetamina, tablete MDMA, bočicu s GBL-om.... 

Video racije pogledajte OVDJE

Sound Factory je inače postao "poznat" tijekom pandemije COVID-a, kada su se razne zabave održavale u njemu i tijekom lockdowna, a kuriozitete je što je spomenuti ilegalni noćni klub smješten u blizini - Ministarstva zdravstva.

Ministarstvo zdravstva još u svibnju 2023. godine službeno je zatražilo postupanje Državnog inspektorata te Grada Zagreba – Gradskog ureda za opću upravu vezano uz korištenje jednog od prostora Poslovnog kompleksa Ksaver u kojem je jasno upućeno na potencijalne nelegalne ugostiteljske aktivnosti i poslovanje koji se odvijaju u organizaciji gore spomenute Udruge, zbog koje je tijekom proglašene pandemije COVID-19 i provedbe epidemioloških mjera Policija već postupala glede nedopuštenih okupljanja, poručili su iz MIZ-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije