Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preko 35.000 žrtava

Rat u Gazi: Ubijen međunarodni radnik UN-a na putu do bolnice

Gaza
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
14.05.2024.
u 12:36

U Gazi ubijen prvi međunarodni radnik UN-a u napadu na njihovo vozilo

Iz Ujedinjenih naroda kažu da je jedan njihov član osoblja ubijen, a drugi ozlijeđen dok su putovali u bolnicu u južnoj Gazi u ponedjeljak. Rečeno je da su radnici putovali vozilom UN-a u Europsku bolnicu u blizini Rafaha kada je došlo do udara. UN nije naveo koga smatra odgovornim za napad.

Izraelska vojska priopćila je da je prvotna istraga pokazala da je vozilo pogođeno u zoni, gdje se vode aktivne bitke i kako nije bila obaviještena o ruti vozila. Snimka objavljena na društvenim mrežama, koju je potvrdio BBC, prikazuje označeno vozilo UN-a s višestrukim rupama od metaka ispred bolnice.

Izraelske obrambene snage (IDF) potvrdile su da su primile izvješće UN-ovog Odjela za sigurnost i zaštitu (UNDSS) u kojem se kaže da su dva njihova radnika ozlijeđena u ponedjeljak u području Rafaha. IDF je dodao da se incident razmatra. 

VEZANI ČLANCI:

Glavni tajnik UN-a, António Guterres, rekao je da je duboko ožalošćen otkako je saznao za smrt radnika i uputio je sućut njegovoj obitelji, prenio je glasnogovornik Farhan Haq u izjavi. "Glavni tajnik osuđuje sve napade na osoblje UN-a i poziva na punu istragu", dodao je Haq.

Smatra se da je ovo prva međunarodna žrtva iz UN-a od početka sukoba u Gazi. U drugoj izjavi, Gutteres je rekao da je u Gazi ubijeno više od 190 članova osoblja UN-a od početka rata. Od početka sukoba u Gazi, kojeg je pokrenuo Izrael kako bi uništio Hamas, ubijeno je više od 35.000 ljudi.

GALERIJA Steže se obruč oko Netanyahua, SAD: Jedinice izraelske vojske teško kršile ljudska prava i prije sukoba
Gaza
1/16
Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
14:09 14.05.2024.

Nije cudo da su Izraelci ubili UN-ove "radnike" kada su bili u redovnoj vojnoj uniformi Hamasa: civilnoj odjeci s keffiom na glavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije