Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIV IZBOR

Prosinečki naveo najbolje nogometaše s prostora bivše Jugoslavije, nema Luke Modrića

Zagreb: Robert Prosinečki u šetnji gradom
Luka Batelic/PIXSELL
07.05.2024.
u 10:50

Bilo ih je stvarno puno, da se nitko ne bi naljutio ili netko nešto mislio. Bilo je iz generacije Hrvatske nevjerojatno puno velikih igrača, za vrijeme Crvene zvezde da i ne pričam, rekao je Prosinečki

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i sadašnji izbornik reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki dao je intervju za društvene mreže Nogometnog saveza Crne Gore, u kojem je odgovarao na zanimljiva pitanja. 

Jedno od pitanja, koje su postavljači predstavili kao ultimativno, bilo je navesti najboljeg nogometaša u povijesti zemalja s prostora bivše Jugoslavije, ali računajući i nogometaše nakon raspada te države.

– Baš gledam, to mi je teško reći. Znaš, ono, ako kažem Dejo Savićević, onda će reći da mi je predsjednik. Bilo je jako mnogo dobrih igrača s ovog područja, svatko je obilježio svoju generaciju. Bilo ih je stvarno mnogo, da se nitko ne bi naljutio ili netko nešto mislio. Bilo je iz generacije Hrvatske nevjerojatno mnogo velikih igrača, za vrijeme Crvene zvezde da i ne pričam – rekao je Prosinečki, pa dodao:

– I onda poslije toga u reprezentaciji Jugoslavije igrača koji su napravili nevjerojatne karijere, igrali u najvećim klubovima toliko godina, tako da mi je teško sad reći tko je to. Ali jedan od njih je Dejan Savičević, pa Davor Šuker, Zvonimir Boban i Pape Sušić. Sad sam nabrzinu rekao. To su bili igrači koji su obilježili nogomet ne samo u Hrvatskoj ili bivšoj Jugoslaviji nego i u svijetu – zaključio je Prosinečki.

VEZANI ČLANCI:

Zanimljivo je da Prosinečki nije naveo jedinog osvajača Zlatne lopte od igrača iz zemalja bivše Jugoslavije, Luku Modrića, koji je proteklog vikenda postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida. 

Podsjetimo, Prosinečki je prije tri mjeseca preuzeo klupu crnogorske reprezentacije te u svoje prve dvije utakmice na klupi upisao pobjede protiv Bjelorusije i Sjeverne Makedonije.

Komentara 18

NI
niko63
11:32 07.05.2024.

Pa Luka nije ni igrao za vrijeme te ogavne tvorevine.

Avatar Denis_Plamenac
Denis_Plamenac
11:09 07.05.2024.

Koji su najbolji nogometaši na prostoru nekadašnjeg Rimskog carstva?

Avatar Croat
Croat
12:21 07.05.2024.

kad usporedimo najbolje igrace ondasnje generacije, a to su suker,boban i prosinecki sa igracima zadnjih deset godina, dolazimo do zakljucka da su ondasnji igraci bili jako dobri ali luki, mandzukicu, rakiticu, brozovicu ... nisu ni do koljena. svi istocni igraci propale im drzave nemaju zajedno medalja kao luka modric.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije